سوالات متداول
برخی از سوالات در این صفحه وجود دارد، اما اگر سوال دیگری دارید با ما در تماس باشید!
ویروس کرونا؛ آداب صحیح سرفه کردن چگونه است؟
به دلیل انتشار قطرات بزاق آلوده به هنگام سرفه یا عطسه، به همین منظور با آرنج یا دستمال جلوی بینی و دهان خود را بپوشانید و هرگز با دست جلوی دهان و بینی خود را نگیرید.
همچنین عطسه میتواند ویروسهای زیادی را آزاد کند در صورتی که سریعاً دستها شسته نشود باعث آلودگی مکانهایی مانند دستگیره درها، دکمههای آسانسور، نرده، صندلیها و اشیاء دیگر خواهد شد.
در این زمان اگر کسی این قسمتهای آلوده را لمس کرده و دستان خود نشوید با تماس دست آلوده با دهان، چشمها و بینی ویروس از طریق دستها پخش خواهد شد.
به همین دلیل در صورتی که آداب سرفه کردن توسط افراد رعایت نشود چرخه انتشار و انتقال ویروس کرونا به شدت افزایش پیدا خواهد کرد.
اما با پوشاندن صورت و بینی با استفاده از آرنج یا دستمال کاغذی، ویروس روی سطح لباس پاشیده میشود و سطح اعضای بدن را آلوده نمیکند. در نتیجه به شدت پیشنهاد میشود به آداب سرفه کردن توجه شود در عین حال تا قبل از شستن دست، نباید سایر اعضای بدن خود به ویژه دهان، چشم، بینی و دیگر اعضای دارای مخاط را لمس کنید.
در صورتی که از دستمال کاغذی به هنگام سرفه یا عطسه استفاده کرده اید، توصیه میشود دستمال را فوری در سطل زباله درب دار بیندازید؛ همچنین بعد از سرفه و عطسه دستهای خود را با آب و صابون بشویید تا احتمال انتشار آلودگی بر روی دستها از بین برود.
آیا دستکش پارچهای برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا موثر است؟
محبوبه علیزاده فلوشیپ کنترل عفونتهای بیمارستانی درباره استفاده از دستکش پارچه ایی در روزهای کرونایی گفت: یک نکته مهم در پیشگیری از انتقال بیماریهای مسری به ویژه در محیطهای وابسته به مراکز درمانی، استفاده از وسایل محافظت فردی مانند دستکش و ماسک است. این وسایل باید یک بار مصرف باشند و بلافاصله بعد از آلوده شدن به روش بهداشتی دفع شوند.
این فلوشیپ کنترل عفونتهای بیمارستانی افزود: در سایر محیطها مانند محیطهای اجتماعی در فضای باز، اگر تهویه طبیعی وجود داشته باشد و فاصله حدود دو متری بین افراد رعایت شود، استفاده از ماسک توصیه نمیشود.
علیزاده تاکید کرد: اگر افراد به دستکش و ماسک یک بار مصرف و با کیفیت مناسب دسترسی ندارند، بهترین توصیه رعایت دقیق بهداشت دست و آداب سرفه و عطسه است.
او افزود: استفاده از دستکش پارچه ای، به دلایل زیر توصیه نمیشود:
دستکشهای پارچهای بعد از آلوده شدن، بلافاصله دور انداخته نمیشوند؛ افراد پس از استفاده آنها را در جیب یا کیف خود قرار میدهند و این ممکن است آلودگی را به سایر وسایلشان منتقل کند.
جنس اغلب آنها به گونهای است که نمیتواند مانع ورود و خروج ویروس شود؛ بنابراین استفاده از آنها با ایجاد اطمینان کاذب، سبب کاهش دفعات شستشوی دستها شده و باعث انتشار بیشتر ویروس میشوند.
در منزل چگونه از کوئید ۱۹ جلوگیری کنیم؟
از مهمترین موارد پیشگیری از کوئید ۱۹ در منزل میتوان به استراحت منظم، ورزش به میزان کافی، خواب کافی، رعایت بهداشت خوب برای تضمین سلامتی و شستشوی دستها با آب و صابون به طور منظم اشاره کرد.
یکی از مهمترین موارد پیشگیری در منزل عدم استفاده مشترک از وسایل شخصی مانند حوله توسط اعضای خانواده است؛ به همین منظور توصیه میشود حدالامکان از دستمالهای کاغذی استفاده شود و بعد از مصرف آن را در سطل زباله درب دار قرار دهیم.
طبق توصیههای مکرر تا حد امکان فعالیتهای خارج از منزل را محدود کنید و در صورت خروج اضطراری رعایت بهداشت فردی و عمومی مانند ماسک زدن، عدم حضور در مکانهای پر تردد و شلوغ توجه داشته باشید؛ اما ضد عفونی کردن لباسها برای افراد عادی که خارج از منزل هستند و ارتباط نزدیک با بیماران ندارند، ضروری نیست.
تا حد ممکن از تماس نزدیک با بیماران دارای علائم تنفسی پرهیز کنید، همچنین هنگام اسکان در منزل بهداشت محل زندگی، تهویه و جریان هوا را بررسی کنید.
ضد عفونی کردن سطوح منزل و دستگیرهها میتواند خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش دهد که باید با شستشوی مداوم دستها همراه باشد.
باید دانست که ابتلای یکی از اعضای خانواده به این ویروس میتواند در دوران نهفتگی، باعث انتقال به دیگر اعضای خانواده شود، زیرا علائم کرونا در ابتدا تفاوت چندانی با سرماخوردگی ندارد و حتی ممکن است در بیشتر افراد ویروس کرونا در حد سرماخوردگی باشد و افراد را راهی بیمارستان نکند، اما اگر علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا را حس کردید سعی کنید تا زمانی که احساس بهبودی ندارید از خانه خارج نشوید و بعد از مراجعه به پزشک عمومی با مصرف مایعات و استراحت کامل به روند درمان بیماری کمک کنید.
برای مبتلا نشدن سایر اعضای خانواده حتی در حد سرماخوردگی ساده، لازم است نکاتی همانند ماسک زدن رعایت شود و اگر از دستمال کاغذی استفاده میکنید آنرا روی سطوح مختلف قرار ندهید و مستقیم در سطل زباله درب دار بیندازید و دستهای خود را بشوئید که به سطوح و افراد دیگر انتقال پیدا نکند؛ همچنین هر بار بعد استفاده از دستشویی سیفون کشیده شود و درب دستشویی را ببندید.
سوالات فراوانی در خصوص حیوانات اهلی و وحشی مطرح است که طبق نظرمتخصصان عفونی از تماس با حیوانات وحشی، دام و حیوانات اهلی پرهیز کنید.
در پایان باید گفت حتی خانه ماندن برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا باید آداب و اصول بهداشتی کاملا رعایت شود تا بتوانیم سلامت خود و دیگر اعضای خانواده را حفظ کنیم.
اضطراب ناشی از ابتلا به کرونا باعث تنگی نفس میشود؟
ویروس کرونا با آمدنش ترس و وحشتی بر تن تمامی مردمان جهان انداخت و ذهن و فکر افراد را با افکار بیهود و مخرب روبه رو ساخت. به گونهای که بسیاری از افراد هر علائم کوچکی از قبیل سرفه، تنگی نفس و بدن درد را در خود مشاهده کردند بلافاصله به بیمارستانها مراجعه کرده و از سلامت جسمانی خود اطمینان حاصل کردند.
کادردرمانی بیمارستانها عقیده دارند که اینگونه رفت و آمدهای ناشی از ترس ابتلا به کرونا باعث میشود تا تختهای بیمارستانی برای افرادی که واقعا به کرونا مبتلا هستند پر باشند و روند بهبود آنها کندتر انجام پذیرد؛ چرا که ترس و وحشت از ابتلا به کرونا امان افراد را بریده است و آنها را از آرامش دور کرده است.
بهترین کار برای مقابله با ترس ناشی از ابتلا به کرونا دور شدن از اخبار کاذب و شایعه پراکنیهایی است که در صفحات مجازی در حال انتشار است.
وزارت بهداشت جهانی طی اطلاعیهای اعلام کرده است که اگر افراد اصول بهداشتی از قبیل شستشوی دستها با آب و صابون یا مایع را جدی بگیرند و تا مهار کامل ویروس کرونا از خانه خارج نشوند، میتوان با این ویروس کشنده و خطرناک مقابله کرد.
همه ما میدانیم که در این روزهای بحرانی اگر جان عزیزان مان برایمان مهم است نباید از خانه خارج شویم؛ چرا که ممکن است هم خود و هم دیگران را به کرونا مبتلا سازیم.
ویروس کرونا؛ تاثیر شادی و نشاط بر تقویت سیستم ایمنی بدن چیست؟
محمدعلی مظاهری رئیس دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی درباره چگونگی گذراندن روزهای کرونایی، گفت: همه ویروسها از جمله کرونا در صورتی خطرناک هستند که سیستم ایمنی بدن ما ضعیف باشد.
او افزود: هرچه سیستم ایمنی بدن قویتر باشد حتی اگر ویروسها وارد بدن هم شوند سیستم ایمنی کار خود را به خوبی در مقابل این ویروس انجام خواهد داد.
رئیس دانشکده روان شناسی دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: یکی از مهمترین و موثرترین کارها برای کاهش تقویت سیستم ایمنی بدن «استرس» است.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ چه نکاتی هنگام کوتاهی ریش در آرایشگاهها باید رعایت شود؟
مظاهری ادامه داد: روی آوردن به شادی و نشاط و دوری از استرس میتواند سیستم ایمنی بدن ما را باتوجه به این روزهای کرونایی تقویت کند.
او ادامه داد: به اندازه کافی شرایط استرس زا هست و بایستی راهها و روشهایی را برای مقابله با استرس ابتدا در خود و سپس در دیگران به وجود آوریم.
رئیس دانشکده روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: در این روزهایی که مجبور به ماندن در خانه هستیم از آن به عنوان یک مزیت استفاده کنیم و استرس نداشته باشیم بلکه با یک دیگر شوخی کنیم، به تماشای فیلمهای کمدی بنشینیم و دنبال خبرهای بد نگردیم.
مظاهری افزود: مطالعه و پیگیری اخبار بد باعث افزایش استرس میشود و بالا رفتن استرس به معنای بازکردن دروازههای ورودی ویروس به بدن و کاهش توانمندی بدن برای مقابله با این ویروس خطرناک است.
رئیس دانشکده روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی افزود: شرایط برای همه استرس زاست و ما هم میتوانیم این شرایط را کنترل کنیم هم آنرا افزایش دهیم. خیلی از روشهایی که با انجام میدهیم عملا باعث افزایش استرس خواهد شد.
مظاهری اظهار کرد: اعلام کرده اند که از هم فاصله بگیریم، فاصله یک و نیم متری را رعایت کنیم، هم دیگر را در آغوش نگیریم، به یک دیگر نزدیک نشویم، با هم دست ندهیم، ولی نگفته اند که با یک دیگر مهربان نباشیم و همدلی نکنیم.
او افزود: در این شرایط سخت چیزی که میتواند به ما کمک کند و ما به عنوان انسان به آن احتیاج داریم تحت عنوان «همدلی و همدردی» شناخته شده است پس این موضوع را چه با خانواده خود و چه با دیگران فراموش نکنیم.
رئیس دانشکده روان شناسی دانشگاه شهید بهشتی افزود: خوبی شبکه مجازی این است که میتوان از همه خبردار شد؛ پس با دوری از استرس خبرهای خوبی بگیریم و همین خبرهای خوب را به دیگران انتقال دهیم.
الزامات پیشگیری از ویروس کرونا در مکانهای خرید چیست؟
قبل از بیان هر مطلبی باید گفت در روزهای اپیدمی ویروس کرونا توصیه میشود برای حفظ سلامتی خود و دیگران در خانه بمانیم، که بهترین راه برای تأمین اقلام ضروری زندگی خرید اینترنتی است.
کارشناسان سلامت توصیه میکنند در وضعیت کنونی، علاوهبر خودداری از مسافرت بینشهری، تا حد امکان از سفرهای درونشهری غیرضروری نیز خودداری کنیم؛ بنابراین بهترین کار این است که تا جای ممکن از منزل خارج نشویم و از فروشگاههای اینترنتی معتبر و شناختهشده خرید کنیم.
با این حال گاهی اوقات پیش میآید که چارهای جز خرید حضوری نیست بنابراین باید نکاتی را جهت رعایت بهداشت فردی و عمومی انجام دهیم.
فهرستی از اقلامی که باید خریداری شوند را تهیه کرده و بهصورت تجمعی انجام دهید تا تعداد دفعات بیرون رفتن از خانه یا سفارش دادن به حداقل برسد.
بهترین کار این است که خرید چند روز را یک جا انجام دهید. البته خرید زیاد و انبار کردن مواد توصیه نمیشود، بهاندازهی مصرفی که دارید برای چند روز خرید کنید.
باید توجه داشته باشید که در فروشگاه ها سبدهای خرید را با دستکش حمل کنید یا حرکت دهید. اگر از دستکش استفاده نمیکنید، دستهای خود را بعد از اتمام خرید با ژل ضدعفونیکننده پاکسازی کنید.
در صورت داشتن علائمی مانند تب و سرفه حتما از ماسک در مکانهای عمومی مانند فروشگاه استفاده و از دست زدن به محلهایی مانند پیشخوان فروشگاه، قفسهها و همینطور وسایلی که قصد خرید آنها را ندارید پرهیز کنید.
طبق توصیه متخصصان در خصوص عدم تجمع در مکانهای عمومی به همین منظور خرید خود را به ساعات خلوتتر موکول کنید، تا تماس با سایر افراد به حداقل برسد.
هنگام خرید کردن و هنگام ایستادن در صف حساب، فاصلهی یک الی سه متری را با دیگران حفظ کنید.
از مهمترین موارد به هنگام خروج از منزل اینست که کودکان را با خودتان به مراکز خرید نبرید و از خریدن مواد غذایی باز برای آنها خودداری کنید.
همچنین از وسایل بازی که برخی مراکز خرید یا فروشگاهها برای کودکان تعبیه شده است استفاده نکنید و توصیه دست نزدن به پله برقی در فروشگاهها را جدی بگیرید.
میتوان گفت برای اطمینان بیشتر برای حفظ موارد بهداشتی از کیسههای پارچهای استفاده کنید تا هم به حفظ محیط زیست کمک کرده باشید و هم بتوانید بعد از هر بار خرید آن را بشویید و مجدد استفاده کنید.
توجه داشته باشید برای پرداخت هزینهی خرید، از پول نقد استفاده نکنید و حتماً کارت بانکی به همراه خود داشته باشید. اگر امکان دارد کارت بانکی را خودتان روی کارتخوان بکشید و برای وارد کردن رمز نیز از دستمال یا دستکش استفاده کنید، همچنین کارت را در محفظهای مخصوص قرار دهید و بعد از بازگشت به منزل آن را با الکل یا آب و صابون ضدعفونی کنید.
در طول خرید از دست زدن بهصورت، چشم، دهان، بینی و موهای خود بپرهیزید و پس از خرید دستکش خود را در سطل زباله بیندازید.
چرا باید در روزهای کرونایی از مصرف غذاهای کبابی و بخارپز پرهیز کرد؟
درباره ارتباط مواد غذایی حاوی گوشت با ویروس کرونا گفت: یکی از نکات خیلی مهم این است که روی گوشت خام انوع باکتری، ویروس و مواد مختلف میتوانند وجود داشته باشند.
او افزود: توصیه ما این است که در هر زمانی گوشت به صورت کاملا پخته مصرف شود؛ چرا که به این صورت انتقال ویروس ها، باکتریها و مواد مختلف روی گوشت به بدن خیلی کمتر میشود و احتمال انتقال بسیاری از بیماریها از دام به انسان کمتر خواهد شد.
جوزدانی تصریح کرد: وقتی گوشت را خام را تهیه میکنیم باید حتما دستانمان را قبل و بعد از برش دادن آن بشوییم و به یاد داشته باشیم که برای انجام این کار باید از تخته و چاقوی جداگانه استفاده کنیم.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: قبل و بعد از برش گوش افراد باید حتما دستان خود را با آب و صابون بشویند و از تماس با بینی، دهان، چشم و … خودداری کنند.
جوزدانی افزود: در ویروسهای قبلی مانند مرس و سارس مشخص شده بود که این ویروسها میتوانند در بدن برخی افراد زندگی کنند و مشکل ساز شوند.
بیشتر بخوانید: اهدای ۱۰۰ ونتیلاتور ۱۶۰ میلیون تومانی به وزارت بهداشت/ غربالگری ۲۱ میلیون نفر در مبادی ورودی و خروجی شهرها
او گفت: تاکنون هیچ نظریهای مبنی بر انتقال ویروس از حیوانات یا دام به انسان ثبت نشده است، اما به منظور پیشگیری، رعایت اصول بهداشتی در استفاده از مواد گوشتی توصیه میشود.
ویروس کرونا؛ زدن دکمه آسانسور خطرناک است؟
آسانسورها اغلب کاربرد عمومی دارند و جریان هوا در این آسانسورهای کابین دار بسیار کم است؛ لذا مکانهای بالقوه آلودهای حساب میشوند؛ بنابراین درصورتی که میتوانید و بیماری خاص ندارید قید آسانسور را بزنید و برای تردد بین طبقات تا حد ممکن از پله استفاده کنید، اما اگر از آسانسور استفاده میکنید نباید مضطرب باشید و باید نکات زیر را برای پیشگیری از ویروس کرونا انجام دهید:
دستمال یکبار مصرف همیشه همراه خود داشته باشید و هنگام سوار شدن از ماسک استفاده کنید.
برای فشردن دکمه طبقهی مورد نظرتان از دستمال استفاده کنید و بدون دست زدن به سمتی از دستمال که با کلیدها تماس داشته به داخل تا بزنید.
درصورت موجود نبودن دستمال میتوانید از کاغذ و خلال دندان استفاده کنید و بلافاصله پس از خروج از آسانسور در سطل زباله بیندازید.
مسعود مردانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عضو کمیته کشوری کرونا و آنفولانزا در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت:مهمترین موضوع در اپیدمی کرونا مربوط به دستهای آلوده است که عامل اصلی انتقال به اشیا و افراد دیگر هستند بنابراین توصیه میشود دستها را مکرر بشوییم.
احتمال آلودگی افرادی که قبل از ما حضور داشتند و دستگیره و دکمه آسانسور را لمس کرده اند غیرممکن نیست به همین دلیل توصیه میشود دستگیره و کلید آسانسورهای واحد مسکونی به طور مرتب ضدعفونی شوند و کسانی که کلید آسانسور و یاخودپرداز را لمس میکنند به خاطر احتمال آلودگی حتما دستهای خود را بشورند.
همچنین هنگام لمس دکمه آسانسور بهتر است که مستقیماً از انگشت دست استفاده نشود.
اگر با انگشت دکمه آسانسور را لمس کردید از لمس دیگر اعضای بدن خودداری کرده و به محض پیاده شدن از آسانسور دستهایتان را بشویید.
توصیه میشود دفعات استفاده از آسانسور را کاهش داده و برای تردد بین طبقات تا حد امکان از پله استفاده شود؛ اما در مناطقی که بیماری شیوع زیادی ندارد و خطر ابتلا پایین است نباید استرس و اضطراب زیاد داشت و باید فوری دستها را شست.
آیا آنزیم کبدی بالا خطر ابتلا به کرونا را افزایش میدهد؟
بالا بودن آنزیم کبدی به دلیل آسیب سلولهای کبدی ایجاد میشود که خود این یک بیماری زمینه ایی محسوب میشود و در نحوه عملکرد کبد تاثیر منفی میگذارد؛ بنابراین وجود این بیماری زمینه ایی در کبد در کنار بیماریهای دیگر مانند فشار خون، دیابت و نارسایی کلیوی عللی هستند که ریسک ابتلا به ویروس کرونا را در فرد افزایش میدهند.
اتونشر عید// آیا آنزیم کبدی بالا خطر ابتلا به کرونا را افزایش میدهد؟
او افزود: کسانی که این بیماریهای زمینه ایی را دارند در صورت ابتلا به ویروس کرونا، بیماری کوید-۱۹ در آنها شدت بیشتری نسبت به سایر افراد بدون بیماری زمینه ایی پیدا میکند. در نتیجه این افراد مراقبتهای بیشتری از جمله بستری شدن در آی سی یو را تجربه خواهند کرد.
آراسته تاکید کرد: بنابراین صرف بالا بودن آنزیم کبدی ناقل ویروس کرونا برای فرد نیست بلکه ضعف زمینه ایی و ناتوانی بدن در مقابله با ویروس است که احتمال ابتلای فرد به ویروس را افزایش میدهد.
او در توصیه به افرادی که دارای آنزیم کبدی بالا هستند برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، گفت: کسانی که آنزیم کبدی بالایی دارند، یعنی دچار بیماری زمینه ایی هستند. پس مانند کسانی که فشار خون، دیابت یا نارسایی کلیوی دارند باید احتیاط و مراقبت بیشتری برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا داشته باشند. رعایت اصول بهداشتی فردی و کنترل بیماری زمینه ایی با مصرف به موقع و منظم داروهای تجویز شده توسط دکتر و دقت در رژیم غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس، از جمله نکاتی است که افراد دارای آنزیم کبدی بالا باید به آنها توجه داشته باشند.
بر اساس آماری که از ابتدای شیوع این ویروس در دنیا صورت گرفته است، افرادی که دارای بیماریهای زمینه ایی هستند ریسک بالاتری برای دریافت ویروس کرونا نسبت به افراد عادی دارند؛ چرا که ضعف سیستم ایمنی بدن در این افراد بدنشان را در مقابله با ویروس آسیب پذیرتر میکند و ریسک مرگ و میر را در آنها افزایش میدهد.
یکی از مهم ترین عملکرد های آنزیم کبدی در بدن، سم زدایی از خون وکبد است. هپاتیت، کبد چرب، سندرم متابولیک، سیروز و استفاده از مواد مخدر از جمله مواردی هستند که باعث بالا رفتن آنزیم کبدی می شوند. مهم ترین درمان برای آنزیم کبدی بالا، اصلاح رژیم غذایی است.اگر در کنترل آنزیم کبدی کوتاهی کنید، دچار مشکلاتی می شوید که در حال حاضر و با همه گیری ویروس کرونا ممکن است دچار وضعیت حاد و بحرانی شوید. بنابراین باید با رعایت توصیه های پزشکان و متخصصان از ابتلا به این ویروس پیشگیری کنید.
آیا زباله تولید شده توسط بیماران سبب انتقال ویروس کرونا میشود؟
احتمال انتقال آلودگی توسط زباله چه در منزل و چه در محیط بیرون وجود دارد، زیرا یکی از خاصیتهای ویروس کرونا ماندگاری بر سطوح مختلف مانند ماسک، دستکش و پلاستیکها است.
همچنین یکی از دلایل دفع سریع دستمالهایی که جلو عطسه و سرفه گرفته را گرفته اند، مربوط به بحث انتقال ویروس از طریق زبالههای آلوده است.
او در خصوص دفع زبالههای آلوده افزود: زبالههای تولید شده در بیمارستانها مستقیم در دستگاههای زباله سوز قرار میگیرد و مردم باید نسبت به قرار دادن زباله در پلاستیکهای مخصوص و قرار دادن در ساعتهای زباله دقت ویژه داشته باشند.
استاد بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در خصوص زباله گردها اظهار کرد: دولت و ارگانهای مربوطه باید یک فکر اساسی و اقدام برای کنترل در خصوص این افراد انجام دهند؛ زیرا با حضور این افراد در جامعه و خانواده خود و تماس داشتن با انواع زبالهها امکان افزایش چرخه انتشار ویروس وجود دارد. اما متاسفانه هنوز اقدامی برای کنترل فعالیت زباله گردها صورت نگرفته است و این افراد به دلیل تماس با انواع زبالهها خطر انتقال و انتشار ویروس را افزایش میدهند.
زبالههایی که این روزها بیشتر درسطل زبالهها ریخته میشود همان دستکشهای یکبار مصرف، دستمال کاغذی و بطریهای پلاستیکی مواد ضد عفونی است که امکان آلودگی در آنها وجود دارد.
هر چند توصیه میشود مردم نیز باید خودشان ظروفهای بازیافتی را از دیگر زبالهها جدا کنند و در پلاستیک ضخیم در کنار سطل زبالهها قراردهند.
سوالات بسیاری وجود دارد!
برای طرح سوال خود با ما تماس بگیرید.